هجوم طالبان به بهسود؛ یک غیرنظامی تیرباران و دو نفر ناپدید شدند

در جریان هجوم طالبان به بهسود، چندین خانه غارت شده است

طالبان یک خانه را با شلیک راکت ویران کردند و سه خانه دیگر را آتش زدند-Wakil KOHSAR / AFP

ده‌ها عضو طالبان روز سه‌شنبه ۲۶ مهر به روستاهای هزاره‌نشین شهرستان حصه دوم بهسود در استان میدان وردک حمله کردند و همچنان به بازرسی، بازداشت، شکنجه و غارت خانه‌های هزاره‌های ساکن روستاهای تکه‌تو، آولیس و مرک مشغول‌اند. منابع محلی در روستاهای مذکور، به شرط فاش نشدن نامشان، به ایندیپندنت فارسی گفتند طالبان در پی دریافت گزارش‌های نادرست مبنی بر وجود نیروهای مسلح مردمی در شهرستان حصه دوم بهسود، به این روستاها هجوم بردند و تاکنون یک نفر پس از بازداشت تیرباران و یک نفر زخمی شده است و دو نفر دیگر ناپدید شده‌اند.

به گفته یکی از منابع محلی، طالبان یک خانه را با راکت هدف قرار دادند و ویران کردند و سه خانه دیگر را همراه با اموال صاحبان خانه آتش زدند. افراد طالبان همچنین حدود ۲۰ خانه دیگر را غارت کرده‌اند. یکی از افراد طالبان نیز در جریان آتش زدن خانه‌ها، با شلیک اشتباهی عضو دیگر این گروه کشته شد.

روستاهایی که هدف حمله طالبان قرار گرفته‌اند در سال‌های حاکمیت دولت پیشین افغانستان، محل فعالیت یک سازمان نظامی متشکل از مردان هزاره به نام «جبهه مقاومت برای عدالت» بود. فرماندهی این جبهه را عبدالغنی علی‌پور بر عهده داشت. علی‌پور سال‌ها علیه طالبان جنگید و از مناطق هزاره‌‎نشین دفاع می‌کرد.

یکی از ساکنان روستای مرک گفت: «طالبان حدود یازده خانه را در مرک غارت کردند. از برخی خانه‌ها حتی گاو و مرغ را هم بردند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او در ادامه افزود که طالبان از بسیاری از روستاییان هزاره پول و اسلحه گرفته‌اند و شماری هم در زندان‌های طالبان به سر می‌برند. طالبان ساکنان هزاره شهرستان حصه دوم بهسود را متهم می‌کنند که در گذشته با «جبهه مقاومت برای عدالت»، که اکنون هیچ فعالیتی ندارد، همکاری کرده‌اند و سلاح‌های این گروه را در خانه‌هایشان پنهان کرده‌اند.

در اسفند ۱۳۹۹، یک هلیکوپتر ارتش دولت وقت افغانستان در شهرستان بهسود سقوط کرد و در نتیجه این حادثه، چند نظامی از جمله دو خلبان کشته شدند. عبدالغنی علی‌پور، که آن زمان با دولت اشرف غنی دچار تنش شده بود، مسئولیت سرنگونی هلیکوپتر را بر عهده گرفت. پس از آن، ارتش افغانستان با اعزام هزاران نیرو، علی‌پور و افراد تحت امرش را سرکوب کرد. از آن زمان به بعد، مشخص نیست علی‌پور کجا زندگی می‌کند. برخی نزدیکان او می‌گویند علی‌پور پس از فروپاشی دولت پیشین افغانستان، به ایران گریخت و اکنون در شهر مشهد زندگی می‌کند.

در اواخر سال ۱۳۹۹، نیروهای ارتش دولت وقت افغانستان مخفی‌گاه بخشی از خودروهای نظامی، سلاح‌ها و تجهیزات عبدالغنی علی‌پور و افرادش را کشف کردند. بخشی دیگر از تجهیزات نظامی علی‌پور را طالبان در ماه‌های نخست سلطه‌شان بر افغانستان، از مخفی‌گاه‌ها کشف کردند. با این حال، طالبان هنوز ساکنان روستاهای هزاره‎نشین بهسود را به همکاری با علی‌پور و نگهداری سلاح‌های او متهم می‌کنند.

به گفته یکی از ساکنان محلی، طالبان حتی افراد و خانواده‌هایی را که از پس از اخاذی و شکنجه، بهسود را ترک و به کابل کوچ کردند تعقیب می‌کنند. شماری از این خانواده‌ها در کابل نیز تهدید و بازجویی شده‌اند و از آنان مبالغی معادل یک تا سه قبضه اسلحه اخاذی شده است.

طالبان در بیش از یک ‎سالی که از سلطه‌شان بر افغانستان می‌گذرد، به بهانه برقراری امنیت، در شهرهای مختلف دست به عملیات‌های متعدد زده‌اند و خانه‌های مردم را بازرسی می‌کنند. افراد این گروه در جریان بازرسی خانه‌ها، شماری را به اتهام نگهداری اسلحه بازداشت کردند و از شماری دیگر به اتهام نزدیکی یا همکاری با فرماندهان نظامی پول نقد گرفتند.

سخنگویان طالبان به تماس‌های رسانه‌ها در مورد حوادث بهسود و ادعاهای ساکنان این شهرستان تاکنون پاسخ نداده‌اند.